WDR
WDR مخفف عبارت wide dynamic range (بازه دینامیکی بالا) است.
دامنه داینامیک به میزان توانایی دوربین در دریافت تصاویر در بازه های نوری متفاوت اطلاق می شود. هرچه این دامنه بیشتر باشد دوربین توانایی بیشتری در دیدن اختلاف نور متفاوت دارد. و البته چشم یک انسان معمولا حدود ۱۰۰db دامنه دینامیکی دارد.
WDR چیست؟
WDR یا دامنه دینامیکی بالا در مورد دوربین هایی مورد استفاده قرار می گیرد که بازه دینامیکی بیشتری از دوربین های عادی دارند.
اختلاف سطح نور در محیط های مختلف یکی از مشکلات اصلی دوربین ها است. این مشکل زمانی ایجاد می شود که یک منبع نور قوی (مانند نور خورشید) در یک محیط نسبتاً تاریک وجود دارد. وجود منبع نور باعث خواهد شد دیافراگم دوربین بسته شود و قسمت های کم نور تر به صورت کاملاً تاریک به نمایش در خواهند آمد.
برای رفع این مشکل از دو ساز و کار مختلف BLC و WDR استفاده می شود. در روش WDR دوربین به دو CCD سرعت بالا و سرعت پایین مجهز شده است. در ابتدا CCD سرعت پایین (با مدت زمان نوردهی زیاد) و سپس CCD سرعت بالا (با مدت زمان نوردهی کم) تصویر را پیمایش می کنند.
پس از آن دو تصویر به دست آماده از این دو حس گر با هم ترکیب می شوند و تصویر نهایی را تولید می کنند که نور مناسبی هم در نقاط هم نور و هم در نقاط پر نور دارد.
استفاده از روش WDR تا حد زیادی مشکل اختلاف سطح نور (ضد نور) را حل می کند اما عیب هایی نیز دارد. مانند:
- نویز موجود در قسمت های مختلف تصویر ممکن است متفاوت باشد. مخصوصاً در قسمت های تیره تصویر معمولا نویز بیشتر است.
- ممکن است سطح روشنایی قسمت هایی که بین دو سطح با روشنایی مختلف قرار دارند متفاوت باشد.
- ممکن است زنده بودن رنگ ها به شدت کاهش یابد.